Gyllenhammars Gyllenmust är en naturell havrevälling av hög kvalitet med god smak och härlig konsistent. Produkten är nyckelhålsmärkt, berikad med vitaminer och mineraler samt innehåller inget tillsatt socker. Tillagning av välling i kastrull: 1 portion: 2½ msk Gyllenmust, ½ krm salt, 2½ dl mjölk. 2 portioner: 5 msk Gyllenmust, 1 krm salt, 5 dl mjölk. 4 portioner: 1½ dl Gyllenmust, 2 krm salt, 1 l mjölk. Blanda Gyllenmust, salt och hälften av mjölken i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i ca 2 minuter under omrörning. Tillsätt resten av mjölken och rör om. Värm till lagom dricktemperatur. Tillagning av 1 portion välling i mikrovågsugn: Blanda Gyllenmust, salt och hälften av mjölken i en stor djup tallrik eller frukostkopp. Tillaga på hög effekt (750W) i ca 2 minuter. Vispa ner resten av mjölken och värm till lagom dricktemperatur. Det går lika bra att tillaga vällingen oavsett fetthalt på mjölken. I näringsvärdesberäkningen för välling har vi räknat med att den tillagas på lättmjölk (0,5% fetthalt, A- och D- vitaminberikad). I specifikationen deklareras näringsvärdena per 100g. En portion väger 270g så för att få näringsvärdena för en portion gångras värdet med 2,7. Utan tillsatt socker